October 2015

Behekst Diksmuide

‘Ervaar de schoonheid van de duisternis’ Sfeervol verlicht stadshart, duistere tocht langs het kaarsenpad, workshops, wonderlijke wezens, betoverende theateracts, spannende verhalen en griezelige randanimatie.

Behekst Diksmuide - Vurige Nacht is een magisch mysterieus evenement met spooky belichting en speciale lichteffecten op verschillende duistere en mysterieuze locaties. De openbare verlichting wordt zoveel mogelijk uitgeschakeld zodat vuurkorven, fakkels, lampions en kaarsjes het hart van de stad sfeervol kunnen verlichten en verwarmen. Wandel langs het verlichte pad en bespeur onderweg wonderlijke wezens en magische muzikanten. Laat je verrassen, betoveren en verleiden door aangrijpende theateracts. Volg het pad en maak een afscheidstocht langs bijzondere plekjes die er binnenkort niet meer zullen zijn, er compleet anders zullen uitzien of een andere bestemming zullen krijgen (Oude Broederschool, klooster van de Zwartzusters, voormalige site voeders Hoet, voormalige site schoensmeerfabriek/limonadefabriek, repetitiebunkers 4Ad,...) .
Beleef de magie en schoonheid van de duisternis vanaf 16u in de binnenstad van Diksmuide.

Tijdens een ontroerend slotspektakel zal het stadsbestuur van Diksmuide eerherstel verlenen aan de 37 heksen die in de 17de eeuw zonder eerlijk proces het slachtoffer werden van de heksenvervolgingen en in Diksmuide werden terechtgesteld. Heel wat vrouwelijke gemeenteraadsleden figureren mee in dit slotspektakel als een symbolische oproep voor verdraagzaamheid tegenover alles wat anders is of mogelijks angst inboezemt.

9336

Comments
TOP